Spitalul Bolintin
Spitalul Orasenesc Bolintin Vale, este amplasat in zona de nord a judetului Giurgiu. Profilul de activitate al spitalului este asistenta medicala spitaliceasca continua si de zi pentru pacienti de tip acut si asistenta medicala ambulatorie specialitati clinice si paraclinice, deservind o populatie de circa 90 mii locuitori, dispersati pe raza a 15 localitati. Regimul de lucru este de 24 ore/zi, 365 zile/an.
Procedura de control a calitatii hranei
PROCEDURA DE CONTROL A CALITATII HRANEI
1. Stabilirea meniului zilnic
Asistenta dieteticiana, stabileste meniul zilnic, in baza datelor statistice, privind pacientii internati trimise de fiecare sectie.
Datele statistice – SITUATIA DE HRANA -sunt furnizate de fiecare sectie pina la ora 14.30. Acestea cuprind pacientii internati in sectie pina la ora respectiva. (vezi anexa)
Pacientii internati in garda, intre orele 14.30 si 07.30 vor fi trecuti pe o anexa a situatiei de hrana care este predata pina la ora 08.00, la asistenta dieteticiana. Aceasta anexa cuprinde diferenta intre numarul de internari si externari din ziua respectiva.
Datele statistice vor fi furnizate in fiecare zi pina la ora 14.30., respectiv 08.00.Este obligatia asistentelor sefe sa transmita aceste date in timp util.
Pentru problemele legate de corectarea datelor transmise , asistenta sefa ia legatura telefonic sau verbal cu asistenta dieteticiana.
Asistenta dieteticiana transmite meniul zilei urmatoare, in format scris , catre toate sectiile, pana la ora 15.00.
2. Controlul calitatii hranei
Medicul de garda Sectia Madicina Internaare datoria de a controla zilnic calitatea hranei. Controlul se face la blocul alimentar impreuna cu asistenta dieteticiana si asistentul igiena; se controleaza :
- calitatea hranei;
- daca corespunde calitativ cu retetarul zilei;
- daca corespunde cantitativ.
3. Controlul sectiilor
Medicul de garda, impreuna cu asistenta sefa si gospodina verifica mancarea din punct de vedere:
- organoleptic;
- cantitativ;
- calitativ.
Controlul se face avand ca referinta retetarul zilnic
Asistentele sefe – obligatii:
- Intocmesc situatia de hrana - conform formularului anexa.
- intocmesc registrul de control al calitatii hranei,
- participa la ridicarea hranei de la blocul alimentar, personal sau printr-un reprezentant stabilit (alta asistenta).
N.B. in cazul in care este un alt reprezentant al asistentei sefe care participa la ridicarea hranei aceasta va fi nominalizat in scris in registrul de control in ziua respectiva.
Medicul sef de sectie are obligatia de a verifica cel putin o data pe saptamana activitatea de control a calitatii hranei.
4. Raportarea
Fiecare din cei de mai sus va intocmi zilnic un raport care va fi consemnat in registrul de control al sectiei.
Diferentele constatate, calitativ sau cantitativ vor fi raportate in scris
Directiei Spitalului
Descarca Procedura de control a calitatii hranei.
Internare interventii chirurgicale/nasteri
Este necesar un repaus alimentar si de lichide de minim 6 ore de la momentul programarii interventiei dumneavoastra. Internarea in spital se va realiza inainte cu 2 ore...
Vezi mai multe...
Contact spital
Folosiţi formularul de contact pentru a afla orice informaţie doriţi să aflaţi. Veţi fi contactat(ă) cât mai curând posibil cu toate detaliile solicitate de către dumneavoastră...
Vezi mai multe...